Не дали гроші в борг: зловмисник помстився, підпаливши приміщення споживчого товариства

Правопорушнику слідчі повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

На спецлінію «102» надійшло повідомлення від співробітників ДСНС про пожежу в будівлі споживчого товариства в одному із населених пунктів Саф’янівської сільської територіальної громади. Після ліквідації пожежі під час огляду місця події поліцейські виявили ознаки навмисного підпалу: розбите віконне скло та деформовану пляшку з невідомою речовиною, яку вилучили в якості речового доказу та скерували на експертизу в рамках розпочатого кримінального провадження.

Співробітники територіального підрозділу поліції по «гарячих слідах» встановили особу зловмисника. Ним виявився місцевий житель, який пояснив, що восени минулого року керівниця товариства відмовила йому дати гроші в борг. Щоб помститися їй, чоловік взяв пластикову пляшку з легкозаймистою речовиною, підпалив її і через вікно закинув у будівлю, де розташовується офісне приміщення керівника. Унаслідок протиправних дій містянина, на щастя, ніхто не постраждав, однак вогнем були пошкоджені меблі та документи.

«Слідчі під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України в умисному пошкодженні чужого майна, вчиненого шляхом підпалу. Підозрюваний вже має судимість за скоєння пограбування та чекає на вирок суду за скоєння крадіжки, незаконного заволодіння транспортним засобом та незаконного позбавлення волі людини. Наразі суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. За скоєне правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. Слідство триває», – прокоментував начальник слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Анатолій Маршавка.

Ізмаїльський районний відділ поліції Одещини

You may also like...