Повідомлено про підозру жінці, яка шахрайським шляхом заволоділа помешканням киянки

Зловмисниця підшукала помешкання померлої жительки столиці, а після підробила документи та продала нерухомість. Їй повідомлено про підозру, за скоєне жінці загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викрили злочинну діяльність 35-річної правопорушниці з Харківщини слідчі Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва.

Як розповів старший слідчий територіального управління поліції Денис Сорока, зловмисниця підшукала помешкання у столиці, власниця якого померла:

«Ми встановили, що жінка придбала завідомо підроблений договір дарування квартири. Договір укладений між дарувальником та обдаровуваною, був посвідчений приватним нотаріусом Донецького міського нотаріального округу. Згодом вона прибула до столиці, де нотаріусу надала підроблений документ – договір дарування квартири для державної реєстрації. Після чого, уклала договір купівлі-продажу квартири з підставною особою та продала помешкання за 400 000 гривень».

Вказаними діями порушниця спричинила територіальній громаді міста Києва матеріальну шкоду у розмірі – 1 692 515 гривень.

За процесуального керівництва окружної прокуратури слідчі повідомили жінці про підозру за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Фігурантці загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...