Припинено злочинну діяльність директора держпідприємства «Кам’янсько-Дніпровське лісове господарство»

Генеральною прокуратурою України спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, за оперативного супроводження Управління захисту економіки ДЗЕ НП України припинено злочинну діяльність директора державного підприємства «Кам’янсько-Дніпровське лісове господарство».

Установлено, що посадовець вимагав від директора приватного підприємства неправомірну вигоду в сумі 300 тис грн за незаконний продаж «ділової» деревини об’ємом 600 м куб, яка знаходилась на балансі підприємства.

На данном изображении может находиться: один или несколько человек

Після отримання частини неправомірної вигоди у сумі 15 тис грн посадовця затримано на підставі ст.208 КПК України, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Наразі проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії, вирішується питання про вручення особі повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...