Результати проведення обшуків Державною фіскальною службою на тютюнові фабриці

Співробітники ГУ ДФС у м. Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратури в межах досудового розслідування кримінального провадження викрили підприємство, яке здійснює виготовлення тютюнових виробів в умисному ухиленні від сплати податків.

Встановлено, що службові особи одного із ТОВ за попередньою змовою із групою осіб, в період 2020 року, шляхом безпідставного відображення реалізації ТМЦ в адресу підконтрольних підприємств ухилились від сплати податків на загальну суму понад 11 млн. грн. Крім того, встановлено, що у вказаній злочинній схемі також задіяні інші СГД, які використовуючи підконтрольні підприємства з ознаками «ризиковості», ухилялися від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток в особливо великих розмірах.
04.08.2021 – 09.08.2021 співробітники податкової міліції, на підставі ухвал районного суду м. Києва провели 9 обшуків у Запорізькій та Дніпропетровській областях, з метою документування злочинної схеми та здобуття доказів.
За результатами обшуків виробничих, складських та офісних приміщень товариства виявлено та вилучено: первинні фінансово-господарські документи підприємства; з ліній для виготовлення тютюнових виробів вилучено 6 блоків управління, які направлено на експертизу, з метою встановлення кількості вироблених сигарет; тютюнова сировина без підтверджуючих походження документів, що зберігалася на складі, загальною вагою понад 70 тонн.
З вилученого тютюну можливо виготовити понад 1,5 млн. пачок тютюнових виробів, орієнтовною вартістю понад 35 млн. грн.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Державна фіскальна служба України 

You may also like...