Розтратив майже півмільйона бюджетних коштів: поліцейські Запоріжжя викрили ексочільника КП

Оперативники кіберполіції та слідчі Запоріжжя встановили, що експосадовець прийняв від переможця відритих торгів замовлену продукцію, яка не відповідала вимогам тендерної документації. Йому повідомлено про підозру.

Кіберполіцейські Запоріжжя спільно зі слідчими ГУНП в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури у червні цього року викрили колишнього керівника одного з комунальних підприємств у розтраті коштів державного бюджету.

Оперативники кіберполіції встановили, що фігурант побудував схему розтрати коштів комунального підприємства обласного центру. В рамках її реалізації фігурант, перебуваючи на посаді очільника закладу, надав вказівку посадовцям оприлюднити в електронній системі публічних закупівель «Prozorro» відкриті торги на придбання понад 200 камер відеоспостереження на суму більше ніж 11 млн грн.

Прилади мали допомагати забезпечувати публічний порядок на вулицях міста і вчасно реагувати та можливі інциденти.

Під час проведених в ході досудового розслідування експертиз з’ясувалося, що деякі з камер, які переможець торгів передав замовникові, не відповідають технічним вимогам тендерної документації.

Таким чином, дії посадовця, який на той момент очолював комунальне підприємство, призвели до розтрати бюджетних коштів сумою майже півмільйона гривень.

Слідчі ГУНП в Запорізькій області повідомили фігурантові про підозру за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Санкція статті передбачає до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Тривають слідчі дії для встановлення можливих спільників підозрюваного. За результатами можлива додаткова кваліфікація.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...