Судитимуть директора держустанови, обвинувачуваного в розтраті майже ₴300 тис. бюджетних коштів

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора державної установи за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах, і видачі завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), а також його пособника – фізичної особи-підприємця, який сприяв у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у грудні 2020 року директор державної установи, яка перебуває у відданні Національної поліції України, використовуючи надані йому за посадою службові повноваження, діючи в інтересах підрядника фізичної особи-підприємця, безпідставно підписав акти виконаних робіт, довідки про вартість виконаних будівельних робіт і витрати на проведення поточних ремонтів будівель державної установи, які фактично підрядником за відповідними договорами про надання послуг з ремонту виконані в повному обсязі не були.

Указані документи із зазначеними недостовірними даними щодо обсягів і вартості фактично виконаних робіт стали підставою для здійснення необґрунтованого перерахування на користь підрядника бюджетних коштів в сумі майже 300 тис. грн.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні здійснювалося слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

You may also like...