Судитимуть злочинну організацію, яка під «кришуванням» правоохоронців займалась збутом наркотиків у Павлограді

ДБР завершило розслідування щодо злочинної організації, яка під «кришуванням» правоохоронців займалась масштабним збутом наркотичних та психотропних речовин у Павлограді Дніпропетровської області.

Обвинувальні акти направлено до суду.

Злочинну організацію було викрито наприкінці 2021 року в результаті масштабної спецоперації ДБР та Нацполіції.

Встановлено, що організовували наркобізнес уродженець Грузії та двоє колишніх правоохоронців, які у свій час обіймали керівні посади, у тому числі в підрозділах по боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів.

Всього до складу злочинної організації входило 14 осіб. Організація налагодила систематичне виготовлення наркотиків у Павлограді Дніпропетровської області. При цьому, можливих конкурентів «зачищали» співробітники правоохоронних органів, які займали керівні посади у місті.

ДБР задокументувало отримання хабарів цими правоохоронцями.

Працівниками ДБР також встановлені факти того, як зловмисники розповсюджували наркотики серед неповнолітніх, навмисне підсаджуючи їх на системне вживання та з примусом до розповсюдження.

Крім того, зафіксовані випадки катування громадян правоохоронцями, які входили до складу групи.

Відносно 6 осіб з-поміж учасників злочинної організації судом вже винесено обвинувальні вироки в участі в злочинній організації та збуті наркотичних речовин (ч. 3 ст. 307 та ч. 2 ст. 255 КК України).

Інші учасники злочинної організації, у тому числі три діючих правоохоронці, обвинувачуються у створенні та участі у злочинній організації, катуванні, виробництві та збуті наркотиків, наданні та одержанні неправомірної вигоди (ст. 127, 307, 255, 369, 368 КК України).

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

ДБР

You may also like...