У Харкові судитимуть заступницю директора сільгосппідприємства, яка будувала «бізнес» при окупантах

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 56-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації Куп’янського району заступниця директора підприємства, яке спеціалізується на вирощуванні зернових, бобових та олійних культур, побудувала тісні зв’язки з керівною ланкою представників рф.

Возможно, это изображение 3 человека и текст

Від так званої «Временной гражданской администрации Харьковской области» жінка отримала «патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения» зі специфікацією «оптовая торговля зерном, необработанным табаком, семенами и кормами для животных». П’ять відсотків від прибутку, отриманого через реалізацію продукції, «підприємиця» віддавала представникам зс рф.

Крім того, обвинувачена надала окупантам територію складів, розташованих у с. Тищенівка Куп’янського району, для розміщення техніки російських військовослужбовців.

Жінку затримано в порядку ст. 208 КПК України. Її судитимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...