У Києві судитимуть керівника юридичної компанії, який за гроші обіцяв допомогти отримати групу інвалідності

За 6500 доларів США посадовець обіцяв вплинути на рішення комісії з приводу отримання групи інвалідності. Його затримали під час отримання завдатку у сумі 4000 доларів. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Нагадаємо, що подія трапилась влітку минулого року. Співробітники слідчого управління поліції Києва за оперативного супроводження управління стратегічних розслідувань та процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили посадовця в отриманні неправомірної вигоди. Правопорушником виявився місцевий мешканець, 1969 року народження.

Правоохоронці встановили, що посадовець мав «вирішити питання» з отриманням групи інвалідності для чоловіка, який отримав поранення під час бойових дій. Щоб запустити процес вирішення питання, фігурант запросив за свої послуги завдаток у сумі 4000 доларів США. Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...