У Сєвєродонецьку шахраї за схемою «родич у біді» ошукали пенсіонерку на ₴128 тис.

Поліція звертається до громадян з проханням бути більш уважними та у випадку підозрілих пропозиції або повідомлень від незнайомців одразу звертатися до поліцейських!

У м. Сєвєродонецьк до патрульних поліцейських звернувся водій таксі та розповів, що йому зателефонував невідомий, який попросив забрати 20 тис грн, нібито на лікування, у жінки похилого віку та доставити гроші до м. Лисичанськ. Водієві це здалося підозрілим та він звернувся до правоохоронців.

Як встановили співробітники поліції, гроші належать пенсіонерці, яку ошукали шахраї за схемою «Родич у біді». Жінці зателефонували невідомі та повідомили, що її онук скоїв ДТП та на лікування потерпілої необхідні гроші. Пенсіонерка погодилася та передала невідомому чоловіку, який прийшов за грошима до неї додому спочатку 74 тис, а згодом ще 54 тис грн.

Через годину жінці знову зателефонували незнайомці, та повідомили, що потрібні ще гроші, які після розмови жінка й передала водію таксі.

Інформація за даним фактом внесена до ЄРДР за ст. 190 КК України «Шахрайство». Наразі поліцейські проводяться невідкладні оперативно-розшукові заходи задля встановлення особи зловмисника та його місцезнаходження.

Шановні громадяни, запам’ятайте та повідомте своїх родичей, знайомих та сусідів, особливо похилого віку, що при спілкуванні з незнайомими, які просять гроші на допомогу, треба негайно завершити розмову та зв’язатись з рідними! У разі підозри, що вас намагаються ошукати, негайно телефонуйте до поліції за номером 102!

Відділ комунікації поліції Луганської області

You may also like...