У Тернополі директора товариства підозрюють у привласненні бюджетних коштів

За процесуального керівництва Тернопільської окружної прокуратури директору товариства з обмеженою відповідальністю повідомлено про підозру у вчиненні  злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор товариства у період дії воєнного стану, шляхом зловживання службовим становищем, діючи з корисливим мотивом, заволодів виділеними на виконання договору грошовими коштами та не поставив Тернопільській міській раді 4500 спальних мішків, які відповідають встановленим стандартам якості, на суму понад 12 мільйонів гривень.

Натомість, з метою приховування злочину та надання своїм злочинним діям вигляду законних, здійснив поставку спальних мішків, що не відповідають умовам договору. Привласнивши бюджетні кошти, підозрюваний у подальшому розпорядився ними на власний розсуд, зокрема легалізував їх шляхом проведення фінансових операцій.

Санкції статей передбачають покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області за оперативного супроводу УСБУ в Тернопільській області.

Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

You may also like...