Ударив скляною пляшкою та пограбував: у Рівному затримали уродженця Луганщини

Слідчі Рівненського РУП повідомили про підозру 38-річному зловмиснику за фактом грабежу, вчиненого в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою.

15 лютого близько 20:30 до поліції надійшло повідомлення 35-річного рівнянина, що він став свідком, як на вулиці Данила Галицького один чоловік побив іншого, пограбував та зник.

Слідчо-оперативна група Рівненського РУП встановила, що 35-річний житель обласного центру повертався додому. В цей час до нього підійшов невідомий та попросив закурити. Коли отримав відмову — вдарив скляною пляшкою по голові, відкрито заволодівши рюкзаком потерпілого. Але на цьому не зупинився: із внутрішньої кишені верхнього одягу дістав смартфон, грошові кошти, наказав рівнянину зняти куртку. Заволодівши чужим майном — пішов у невідомому напрямку.

Чоловіка, схожого за описом на нападника, розшукали на вулиці Володимира Стельмаха патрульні поліцейські. Втім, той свою причетність заперечував.

Проведеними розшуковими заходами, а також у ході спілкування із 38-річним жителем Рівного, внутрішньо-переміщеним із Луганщини, працівники карного розшуку Рівненського РУП встановили його причетність до скоєння тяжкого злочину. Під час поверхневої перевірки у нього виявили та вилучили викрадений телефон. Крім того, він показав поліцейським, де викинув рюкзак та куртку.

На момент затримання чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

За фактом відкритого заволодіння чужим майном, вчиненого в умовах воєнного стану, слідчі Рівненського РУП розпочали досудове розслідування.

Уродженця Луганщини, який уже потрапляв у поле зору правоохоронців за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків та зброї, затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

38-річному зловмиснику за погодження прокуратури слідчі повідомили про підозру за ч.4 ст. 186 Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому запобіжний захід у виді 60 діб тримання під вартою без можливості внесення застави.

Досудове розслідування триває.

За скоєне грабіжнику може загрожувати від 7 до 10 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції в Рівненській області

You may also like...