В Одесі затримали групу зловмисників, які вимагали в юнака $20000 надуманого боргу

Фігуранти – двоє місцевих чоловіків віком 28-ми років. Нині правопорушникам повідомили про підозру у вимаганні та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

«Жертвою» зловмисників став 19-річний хлопець. Ділки висунули молодикові вимогу повернути 20 тисяч доларів, які він нібито заборгував їхній знайомій. Психологічним натиском правопорушники отримали від потерпілого 100 доларів, зустрівши його в ресторані. У разі відмови віддати решту «боргу», погрожували фізичною розправою, демонструючи пістолет та ніж.

Ні чоловіків, ні жінки потерпілий не знав і боргових зобов’язань не мав, тому звернувся по допомогу в правоохоронні органи.

Поліція та СБУ провели спільну спецоперацію, і затримали зловмисників вдома у потерпілого, де вони отримали ще 19 тис. дол. Фігурантами виявилися двоє містян, відносно одного з яких в суді знаходиться обвинувальний акт щодо незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Інший – в поле зору поліції раніше не потрапляв.

Під час особистого обшуку правопорушників та санкціонованого обшуку в орендованій квартирі, де вони спільно мешкали, слідчі поліції вилучили пістолет невідомого походження, схожий на стартовий, та ніж, які скерували на експертизу, мобільні телефони, а також гроші, отримані від потерпілого.

«Ми зібрали достатньо доказів та повідомили фігурантам про підозру у вимаганні, тобто вимозі передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Чоловікам загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна», – повідомив начальник слідства відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 1 Олег Зощук.

Заходи проводили слідчі відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 1 спільно зі співробітниками Управління СБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом  Київської окружної  прокуратури міста Одеси.

Слідство триває.

Одеське районне управління поліції № 1

You may also like...