За ДТП із загибеллю таксиста у Харкові судитимуть колишнього поліцейського

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно експоліцейського за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що вдень 10 серпня 2023 року експоліцейський, керуючи автівкою «Dodje Journey», рухався по Салтівському району м. Харкова з перевищенням швидкості руху, яка змінювалась у межах 116 – 97 км/год.

Під час руху через перехрестя вул. Гвардійців Широнінців колишній поліцейський не зупинився, щоб надати дорогу 41-річному таксисту, що керував автомобілем «Hyundai Sonata», який в цей час виїжджав з паркувального майданчика магазину на зелений сигнал світлофора, що дозволяє рух.

Таксист загинув на місці.

Тепер колишньому правоохоронцю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Обвинувальний акт передано на розгляд до Київського районного суду м. Харкова.

Досудове розслідування — другий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві (з дислокацією у м. Харків).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...