За розтрату ₴1,2 млн. бюджетних коштів у Києві судитимуть ОЗГ держслужбовців

Протягом 2020-2022 років троє фігурантів привласнювали гроші місцевого бюджету, виділені на виплату заробітної плати фіктивним працівникам комунального підприємства. За скоєне зловмисникам загрожує до дванадцяти років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років та конфіскація майна.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві спільно зі слідчими слідчого відділу Подільського управління столичної поліції викрили злочинну схему збагачення за рахунок держави, яку організували керівники кількох дільниць місцевого комунального підприємства по утриманню зелених насаджень.

Користуючись службовим становищем, державні службовці фіктивно влаштували до себе на роботу 10 осіб. Фігуранти вносили до офіційних документів дані «працівників», після чого на їхні банківські картки підприємство регулярно нараховувало зарплатню. За результатами експертизи встановлено, що за два роки функціонування схеми місцевому бюджету завдано збитків на суму понад 1,2 мільйонів гривень.

Наприкінці 2023 року слідчі повідомили трьом учасникам організованої злочинної групи про підозри. Наразі, за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва, обвинувальні акти відносно порушників скеровано до суду. Відтак учасники угруповання постануть перед судом за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

– ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);

– ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Керівникам дільниць комунального підприємства може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...