Збитки на мільйон гривень: працівників ДСНС викрито у незаконній оборудці з держзакупівлями

Оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції викрили начальника пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Тернопільській області та його підлеглу – фахівця з ресурсного забезпечення.

Встановлено, що наприкінці 2022 року, всупереч вимогам законодавства та без оголошення відкритих торгів, фігуранти уклали з приватним підприємцем договір купівлі-продажу промислово-секційних воріт на суму більше ніж 2,5 мільйона гривень. Крім цього керівник підрозділу ДСНС безпідставно підписав видаткову накладну про фіктивне отримання товару у грудні 2022 року, хоча насправді підприємець не виконав зобов’язання вчасно.

Як з’ясувалось, лише на початку 2023 року підприємець замовив ворота за кордоном за нижчою ціною, ніж була вказана у договорі. Аби приховати реальну вартість замовлення, спільники вдались до омани та внесли недостовірні відомості до офіційних документів. Вони навмисно не вказали марку та технічні характеристики воріт після публікації звіту про закупівлю.

Наразі посадовцю ДСНС та його підлеглій вже оголошено про підозру за ч.2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Крім цього, чоловікові вручено підозру ще й за службове підроблення (ч.1 ст.366 ККУ). Термін, який спільники можуть провести за ґратами, – до 6 років.

Триває слідство з метою притягнення до відповідальності інших учасників злочинної групи.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська обласна прокуратура, а слідство – ТУ ДБР, розташоване у місті Львові.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...