Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 20.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 058 заяв про злочини. Вжитими заходами 977 (47,5 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 32 пограбування, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 г вибухівки та 65 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 69 осіб. У них вилучено 31,9 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 788 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 660 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 178– у сфері службової діяльності, у тому числі 20 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 212 дорожньо-транспортних пригод, у яких 40 осіб загинули та 272 – травмовані.

13 липня цього року в озері поблизу селища Ольгинки було знайдено мертвим з ознаками удушення невідомого чоловіка. Ним виявився місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано трьох жителів селища Пільне. Попередньо встановлено, що вони ввечері 11 липня поблизу зазначеного озера під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушили потерпілого, а тіло вкинули до водоймища.

У селі Новобулахівці в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 18 серпня на подвір’ї домогосподарства пенсіонерки, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем господарку.

У селі Огульчанськ за місцем проживання місцевого жителя, вилучено 200 г вибухівки.

У місті Вінниця за місцем проживання місцевого жителя, вилучено 1,8 тис. пігулок сильнодіючого лікарського засобу “Трамадол”.

У місті Одеса затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 801 г героїну.

На Львівщині працівниками Управління боротьби з організованою злочинністю викрито трьох жителів Львівської області. Вони в липні цього року намагалися переправити до Республіки Польщі трьох громадян Ісламської Республіки Пакистан та двох громадян Республіки Індії. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України)

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він, зловживаючи службовим становищем, сфальсифікував документи щодо надходження до зерносховища 360 тонн неочищеного насіння соняшника, яке в подальшому було реалізовано закритому акціонерному товариству без його попереднього очищення. Але останні не прийняли неочищене зерно й примусили ТОВ привести його у відповідність до діючих норм. Унаслідок цього в ТОВ було виявлено нестачу 237 тонн зерна, чим завдано збитки останньому на суму 537,8 тис. грн. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

На Сумщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито відносно співробітника відкритого акціонерного товариства. Він вимагав та отримав 3 тис. грн. хабара від головного інженера закритого акціонерного товариства за сприяння останньому в продовженні поставок дерев’яних піддонів на адресу зазначеного ВАТ. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він, у порушення вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, незаконно реалізував незавершене будівництво дитячого садка, яке являється об’єктом соціальної сфери й не було включено в ліквідаційну масу ТОВ для погашення кредиторської заборгованості. Таким чином державі завдано збитки на суму 479 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

ДЗГ МВС України

You may also like...