Шахрай з РФ заволодів ₴50 тис. потерпілої під приводом отримання знижки для здійснення покупок та виграшу побутової техніки

Броварською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно 43-річного громадянина Російської Федерації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Установлено, що 43-річний чоловік, за попередньою змовою із жінкою, в березні 2016 року повідомили потерпілій неправдиву інформацію щодо проведення акції, яка полягала в отриманні знижки для здійснення покупок у супермакеті та виграші побутової техніки з можливістю отримання її вартості у разі підтвердження платоспроможності.

У подальшому, потерпіла, перебуваючи за місцем свого проживання в м. Бровари, показала наявні у неї грошові кошти зловмисникам, які скориставшись неуважністю жінки, заволоділи грошовими коштами в сумі 20 тис грн та 1 200 доларів США, чим завдали їй майнової шкоди на загальну суму понад 50 тис грн.

Варто зазначити, що відносно 51-річної співучасниці вказаного злочину матеріали виділено в окреме кримінальне провадження, обвинувальний акт у якому також скеровано до суду. За результатами розгляду вказаного кримінального провадженння, у січні поточного року, судом винесено обвинувальний вирок, яким жінку засуджено до покарання у вигляді штрафу.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від 1 до 2 років, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Разом з тим, стаття 62 Конституції України регламентує, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...