Інформація щодо поновлення Насірова Р.М. на посаді Голови ДФС не відповідає дійсності

Рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 11 грудня 2018 року у справі №826/2538/18, визнано протиправним та скасовано розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року №35-р «Про звільнення Насірова Р.М. з посади Голови Державної фіскальної служби України» та поновлено Насірова Р.М. на посаді Голови Державної фіскальної служби України, стягнуто з ДФС на користь Насірова Романа Михайловича суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу у розмірі 183 3342,84 грн. (сто вісімдесят три тисячі триста сорок дві гривні вісімдесят чотири коп.).

Судове рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку Кабінетом Міністрів України, Державною фіскальною службою України та народним депутатом України Журжієм Андрієм Валерійовичем.

На изображении может находиться: один или несколько человек, текст «заносите назад»

Під час розгляду апеляційних скарг Насіров Р.М.:

– відмовився від позовних вимог в частині стягнення матеріальної шкоди, спричиненої незаконним звільненням, у вигляді стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу. Під час судового засідання 20.12.2019 року судом розглянуто та задоволено клопотання Насірова Р.М. про відмову від позовних вимог в частині стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення матеріальної шкоди та закрито провадження в цій частині. Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 11 грудня 2018 року в цій частині позовних вимог визнане нечинним. Провадження у справі в цій частині закрито;

– відмовився від позовних вимог щодо поновлення на посаді Голови Державної фіскальної служби України. Під час судового засідання 17.02.2020 Насіровим Р.М. подано заяву про відмову від позовних вимог в частині поновлення на посаді Голови ДФС, яку судом задоволено та закрито провадження в цій частині. Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 11 грудня 2018 року в частині поновлення Насірова Р.М. на посаді Голови Державної фіскальної служби України та в частині звернення до негайного виконання рішення суду в частині поновлення Насірова Р.М. на посаді Голови Державної фіскальної служби України визнане нечинним. Провадження у справі щодо зазначених позовних вимог закрите.

Фактично, предметом розгляду у цій справі, після відмови Насірова Р.М. від частини позовних вимог, залишилося питання законності розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року №35-р «Про звільнення Насірова Р.М. з посади Голови Державної фіскальної служби України».

Враховуючи подані Насіровим Р.М. заяви щодо відмови від позовних вимог, судами першої та апеляційної інстанції визнано протиправним та скасовано розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року № 35-р «Про звільнення Насірова Р.М. з посади Голови Державної фіскальної служби України».

Державна фіскальна служба України

You may also like...