Атака українських дронів: в Туапсе горів НПЗ, в Морозовську здійнявся стовп чорного диму

Російське міноборони заявило, що протягом ночі засоби ППО нібито збили 75 українських безпілотників над територією РФ і в акваторії Чорного та Азовського морів, Telegram-канали публікують відео атаки в місті Туапсе − там горів НПЗ, а в Морозовську, де розташований військовий аеродром, зафільмували величезний стовп чорного диму.

Про це повідомляє Міноборони РФ у Telegram

Повідомляють, що 47 дронів нібито перехопили і знищили над Ростовською областю, 8 − над Краснодарським краєм РФ, по 1 над Бєлгородською, Воронезькою та Смоленською областями. Ще 17 БПЛА нібито збили над акваторіями Чорного та Азовського морів.

Про жодні наслідки атаки і збивання дронів Міноборони РФ традиційно нічого не повідомляє.

Оперативний штаб Краснодарського краю РФ повідомив, що “внаслідок падіння уламків БПЛА було пошкоджено інфраструктуру НПЗ у Туапсе”.

“Фахівці ліквідують загоряння на площі 50 кв. метрів. На місці працюють 31 одиниця техніки, 91 людина. Пожежу локалізували та ліквідували відкрите горіння. За попередньою інформацією, постраждалих немає”, − йдеться в повідомленні.

Однак російський Telegram-канал “Осторожно, новости” опублікував відео удару по НПЗ у Туапсе. На ньому видно політ безпілотника, чути звуки пострілів (імовірно, зі стрілецької зброї) і видно, як дрон влучає в ціль, після чого спалахує пожежа.

Також Telegram-канал “Осторожно, новости” повідомляє, що в Ростовській області під удар безпілотників потрапило місто Морозовськ, поруч із яким розташований військовий аеродром.

Губернатор Василь Голубєв запевняє, що дрони збили, а внаслідок падіння уламків нібито тільки загорілася “суха рослинність”.

УП

You may also like...