Після «брудної бомби» – «бойові комарі»: російська небензя в ООН озвучила черговий маразм

Постійний представник Росії Василь Небензя заявив, що російські окупанти нібито виявили в Україні безпілотники, які можуть “розповсюджувати комарів, заражених небезпечними вірусами”.

Російський постпред заявив, що в березні на території Херсонської області російські війська виявили “три безпілотники, оснащені ємностями по 30 літрів, які можуть використовуватися для розпилення біоагентів”.

Бойові комарі: на Радбезі ООН Росія розповіла про біологічну зброю США в Україні

vlasti.net

Він заявив, що у США запатентували дрон, здатний поширювати комарів, заражених небезпечними вірусами:

“Згідно з описом такий безпілотник транспортує в заданий район контейнер із великою кількістю комарів – переносників інфекцій і вивільняє їх.

Під час укусу комарі інфікують атакованих людей збудниками особливо небезпечних захворювань. У поясненні прямо підкреслюється, що заражений військовослужбовець буде не здатний виконувати поставлені перед ним завдання, внаслідок чого “захворювання може бути ціннішим військовим інструментом, ніж найсучасніше озброєння і військова техніка”.

Вказується, що “подібне зараження військовослужбовців противника у військовому відношенні дало б значний ефект””.

Небензя також заявив, що РФ отримала якісь документи про “поширення небезпечних інфекцій через птахів, які мігрують, зокрема високопатогенного грипу та хвороби Ньюкасла, і кажанів, зокрема здатних інфікувати людину збудників чуми, лептоспірозу, бруцельозу, а також коронавірусів і філовірусів”. // УП

You may also like...