ПВО «аналоговнєт»: BYPOL опублікував відео підриву дрона на російському літаку А-50У в Мачулищах (оновлено)

Так зване “об’єднання силовиків Білорусі” BYPOL виклало повне відео розвідувального польоту на аеродром Мачулищі біля столиці Білорусі, під час якого відбулася посадка дрону на антену російського військового літака А-50У.

Оновлено 3.03.2023: Сьогодні було опубліковано відео підриву дрону на фюзеляжі літака. Унікальні кадри атаки дрону, який підірвав російський літак А-50У на аеродромі «Мачулищі» надав BYPOL.  На кадрах з камери дрону видно що зʼйомка велась в інший день чим розвідка, бо літак вже припорошений снігом. Дрон чи дрони, безперешкодно залітають на аеродром де розміщується російська авіація та облітають літака фільмуючи обстановку, а згодом вірогідно, здійснюють підрив боєприпасу.

Раніше були опубліковані супутникові фото літака А-50У на аеродромі «Мачулищі» на яких видно пошкодження на фюзеляжі біля кабіни пілота та на самому радарі.

фото літака А-50У на аеродромі «Мачулищі» на яких видно пошкодження на фюзеляжі біля кабіни пілота та на самому радарі.


2.03.2023: Підрив не показали. Чи був підрив іншого дрону, чи справа закінчилася демонстрацією, поки що не ясно, але стало відомо, що цей російський літак вилетів із аеродрому.

Як зазначає BYPOL білоруські партизани впродовж 2-х тижнів за допомогою дронів цивільного призначення, придбаних у магазині, вели авіарозвідку на військовому аеродромі “Мачулищі“. Під час однієї з успішних операцій з розвідки дрон не тільки залітав на територію, що охороняється, зазначеного аеродрому, пролітав поблизу російського військового літака ДРЛО А-50У, а й навіть сідав на його радіолокаційну станцію (“тарілку”), що демонструє відео.

“Не так давно диктатор вкотре розповідав своїм пропагандистам, що володіє найкращою ППО і засобами проти дронів. Тож, усі військові об’єкти нібито перебувають у цілковитій безпеці. Яка ситуація насправді яскраво демонструє відео, передане бойовою групою учасників плану “Перамога”…Ну і як себе проявили хвалені засоби антидронової боротьби, на розробку і виробництво яких витрачено десятки мільйонів рублів бюджетних коштів? Відповідь очевидна – ніяк. А чи доповідалася інформація про ці інциденти самопризначеному правителю? Звичайно ж ні.” – глузують з режиму агрофюрера партизани.

А «Білоруський гаюн» повідомив , що літак А-50У перетнув кордон Білорусі з РФ. За попередньою інформацією, борт прямує на 325-й Авіаційний ремонтний завод, що знаходиться в Таганрозі. Саме ВАТ «325 АРЗ» є підприємством, яке займається ремонтом агрегатів літаків А-50.

«Білоруський гаюн» також додає, що офіційні Мінськ та Москва хочуть, щоб усі думали, що атаки не було і з літаком усе гаразд. Атака по одному з найдорожчих російських літаків – це також удар по іміджу режиму Лукашенка та армії Росії та її ПВО.

BYPOL розповів, чим атакували російський літак у Мачулищах і які можливі збитки - Фото

Раніше BYPOL повідомила, що літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 ВКС РФ на військовому аеродромі “Мачулищі” був атакований двома дронами виробництва компанії DJI, переобладнаними кустарним способом у дрони-камікадзе. Кожен дрон ніс заряд 200 грамів вибухової речовини в тротиловому еквіваленті. Як елемент ураження використані металеві кулі приблизною кількістю 200 штук на кожний безпілотник, йдеться в повідомленні.

З посиланням на опубліковані супутникові знімки в BYPOL припустили, що був пошкоджений ключовий елемент, – трикоординатна станція радіолокації, а саме локатор, також пошкодження завдано в районі розташування обтічника антени супутникової радіолінії, в передній частині, поблизу носового відсіку.

Білоруські активісти зазначають, що ураження локатора означає, що антену доведеться міняти повністю з її повним розбиранням і демонтажем, а це “дорогий штучний продукт, що виготовляється на основі попереднього замовлення”.

Елементи ураження (сталеві кульки) під час вибуху мали проникнути на доволі велику глибину у відносно тонку оболонку корпусу літака, пошкодити проводку та НВЧ обладнання – РЛС і станцію супутникового зв’язку, кажуть у BYPOL.

Також там припустили, що якщо загоряння в літаку гасили, то є висока ймовірність потрапляння засобів пожежогасіння у зруйновані місця, а це призводить до окислення внутрішньої частини НВЧ хвилеводів, покритих сріблом.

You may also like...