Україна повернула з російського полону ще 100 захисників

Україна провела черговий обмін полоненими з Російською Федерацією. В результаті додому повернулися 100 захисників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Володимира Зеленського та Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

“Ще 100 українців удома, в Україні. Нацгвардія, прикордонники, ЗСУ. Більшість – захисники Маріуполя. Усі – наші, усі знову на рідній землі. Працюємо щодо кожного й кожної та не зупинимося, поки всіх не повернемо”, – написав Зеленський.

За даними Координаційного штабу, серед врятованих військовослужбовців цього разу 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 тероборонців.

“Усі визволені – рядового та сержантського складу. 84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (в т.ч. 82 – оборонці “Азовсталі”), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках”, – сказано у повідомленні.

Також відомо, що з російського полону вдалося врятувати медика, який у надскладних умовах рятував поранених на “Азовсталі”, та рідних братів Миколу та Романа. Щонайменше 28 визволених мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому виповнилося 62 роки, а наймолодшому – 20.

“З моменту повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося визволити вже 3135 Захисників та Захисниць”, – пише Координаційний штаб.

У відомстві заявили, що при поверненні українців із полону посередницьку участь гуманітарного характеру надали Об’єднані Арабські Емірати.

You may also like...