Ціною людського життя виявилися два мобільні телефони та біля двох тисяч гривень

В черговій частині Смілянського МВ пролунав телефонний дзвінок. Стривожений чоловічий голос повідомляв про зникнення людини. Чоловік розповідав, що зник його батько, а в шибку вікна його будинку видно, що в хаті коїться безлад. Негайно на місце пригоди виїхала слідчо-оперативна груп та співробітники карного розшуку. 

Слова чоловіка підтвердилися. Речі дійсно були розкидані по будинку, а знайдені сліди крові вказували на те, що могло статися найгірше. І побоювання справдились. Через декілька хвилин після початку огляду місця події міліціонери знайшли й господаря будинку. Старенький лежав в дальній кімнаті прикиданий одягом, на шиї дідуся була намотана мотузка, яка підтверджувала насильницьку смерть старенького.

Почалася кропітка робота по розкриттю вбивства. Всю ніч працівники міліції на місці скоєння злочину шукали будь-які зачіпки, і працьовитість оперативників принесла свої плоди. Вже на ранок вбивці знаходилися в ІТТ Смілянського МВ. Під важкістю доказів чоловікам не залишалося нічого окрім як зізнатися у скоєному.

Вже в кабінеті слідчого ті розповідали як познайомились на заробітках в місті Одесі. Як потоваришували, незважаючи на розбіжність у віці, а вона була майже 10 років. Звела чоловіків скоріше не дружба, а оковита, адже полюбляли вони вдвох зазирати до пляшки. Коли робота на будівництві скінчилася, чоловіки приїхали на Смілянщину. Один додому, інший в гості до нового приятеля. Дружба, скріплена алкоголем, міцнішала. А горілка з кожним днем затьмарювала розум чоловіків все більше і більше. Так, у п’яному дурмані, і виник ганебний план наживи, ціною якого стало людське життя. Почувши, що місцевий дідусь збирає гроші на автівку, чоловіки вирішили його пограбувати. Заздалегідь все спланувавши, увечері пішли до старого. Підійшли до хати, постукали, дід відчинив. Юнак, вдаривши діда, пройшов до хати. Старенький впав без тями. Чоловік швидко почав нишпорити в пошуках наживи. Та дід отямився, і чоловік, схопивши мотузку, чимдуж затягнув її на горлі пенсіонера. Вже бездиханне тіло прикидав одягом. Зібравши гроші та два мобільні телефони, душогубець взяв ключі від будинку та зачинив ними двері. Тікаючи з місця злочину, викинув ключі в колодязь. Наступного ранку, коли селом покотилася чутка про вбивство, чоловіки спокійно похмелялись. Та приховати скоєне їм не вдалося. Докази, залишені на місці скоєння злочину, вивели працівників міліції на вбивць.

Наразі затримані каються у скоєному, винять у всьому горілку, та це не виправдання. Назад життя вже не повернути, чоловік загинув і за смерть ні в чому неповинної людини доведеться відповідати у повній мірі. Наразі проти чоловіків порушено кримінальну справу за статтею 115 частина 2 Кримінального кодексу України, яка передбачає довічне ув`язнення. Нині працівники міліції проводять слідчі дії, а вже суд остаточно поставить крапку в цій справі.

Дмитро Грищенко, ВЗГ УМВС України в Черкаській області

МВС України

 

You may also like...