Криминальная хроника Украины на 05-06.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 819 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 908 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 17 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортним засобом. 

05.12.2010

За незаконне зберігання зброї затримано три особи. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, гранату та сім набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано три особи, в яких вилучено 41,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 201 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дев’ять підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 77 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких дев’ять осіб загинуло та 92 – травмовано.

У Березівському районі Одеської області 22 листопада у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 84-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 22 листопада, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої, дерев’яною палицею вбив господарку й викрав 1,2 тисячі гривень.

У Білозерському районі Херсонської області 2 грудня на території власного домогосподарства в приміщенні літньої кухні було знайдено мертвим із тілесними ушкодженнями 75-річного пенсіонера місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних раніше судимих місцевих жителів, віком 43 та 33 роки. Попередньо встановлено, що вони ввечері 1 грудня, з метою крадіжки, зайшли до літньої кухні потерпілого, завдали господарю смертельних тілесних ушкоджень й викрали 11 тисяч гривень, телевізор та мобільний телефон.

У Дніпропетровському районі Дніпропетровської області 4 грудня 56-річний безробітний житель міста Дніпропетровська під час полювання, мимовільним пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці, вбив 51-річного безробітного жителя міста Дніпропетровська. Підозрюваного затримано.

У місті Дружківці Донецької області на вулиці працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили 32 кілограма марихуани.

У Сімферопольському районі Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали жителя міста Одеси та місцевого жителя, які на власних вантажівках, без відповідних документів, перевозили 30 тонн спирту на загальну суму близько 700 тисяч гривень. За цим фактом слідчим управлінням ГУМВС України в автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління житлово-будівельного кооперативу, котрий отримав 200 доларів США хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за укладання угоди на проведення комунікаційних мереж через земельну ділянку зазначеного кооперативу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котрий надав до банківської установи неправдиві відомості про доходи й незаконно отримав 129 тисяч доларів США кредиту. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову сільськогосподарського виробничого кооперативу, котрий безпідставно передав приватному підприємцю 533 тонни зерна ячменю, чим завдав збитків зазначеному підприємству на суму 400 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 

06.12.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 829 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 643 із них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 19 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано три особи. У правопорушників вилучено чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано одну особу, в якої вилучено 32,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 21 615 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дві підозрювані особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 79 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 15 осіб загинуло та 119 – травмовано.

У місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області 4 грудня у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовим пораненням живота 56-річного пенсіонера раніше судимого місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали співмешканку потерпілого – 46-річну робітницю відкритого акціонерного товариства місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вдень 4 грудня в зазначеній квартирі, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вбила потерпілого під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Одесі 5 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він на вулиці зазначеного міста під час раптово виниклої сварки завдав ножових поранень безробітним місцевим жителям, віком 29 та 20 років.

У Хотинському районі Чернівецької області 3 грудня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 67-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 2 грудня в будинку потерпілої молотком вбив господарку під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У місті Алчевську Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 22 листопада з автомобіля ВАЗ 39-річного місцевого жителя викрав фотоапарат, бінокль та зареєстрований спецзасіб призначений для стрільби гумовими кулями.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони, на підставі підроблених документів, привласнили 150 тонн насіння соняшника, 100 тонн ячменю та 68 тонн пшениці товариства з обмеженою відповідальністю, чим завдали збитків останньому на суму понад 700 тисяч гривень. Слідчим відділом міськвідділу порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

В Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця одного з відділів податкової міліції, котрий вимагав та отримав 16 тисяч гривень хабара від колишнього директора товариства з обмеженою відповідальністю за непритягнення її до кримінальної відповідальності за виявлені порушення в підприємницькій діяльності. Підозрюваного затримано. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили жителя міста Харкова, котрий у листопаді цього року на вантажному автомобілі перевозив 24 тисячі пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв із підробленими марками акцизного збору. Слідчим відділом міськуправління порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

ДЗГ МВС України
 

You may also like...