На Буковині звільнено заручника, викраденого за борг

Зловмисники залишили телефон жертві викрадення, аби той домовився про збір грошей для власного викупу, однак потерпілий викликав міліцію.

22 липня близько півночі на спецлінію «102» УМВС України в Чернівецькій області звернувся 31-річний чернівчанин із заявою про те, що його знайомий з братом викрали його ж товариша та за його повернення вимагають 40 тисяч гривень.

За підозрою у скоєнні цього злочину працівники Новоселицького РВ та обласного УБОЗу затримали 47-річного приватного підприємця (уродженця однієї з країн Азії, нині громадянина України), та його 46-річного рідного брата, який мав тимчасову посвідку на проживання на території України.

Оперативники встановили, що резонансна подія сталася в місті Чернівці того ж дня близько опівдня. Біля однієї з заправок на вулиці Гагаріна зловмисники, застосувавши фізичне насилля, помістили 37-річного уродженця однієї з країн Азії у свій автомобіль та перевезли до власного недобудованого готельного комплексу, що неподалік села Зелений Гай Новоселицького району. Причиною викрадення стали боргові відносини, що виникли між нападником та потерпілим.

Виявилося, що взимку потерпілий, який разом із 31-річним господарем фірми займалися виготовленням меблів, мали згідно з договором виготовити барну стійку в готельному комплексі, за що отримали тоді 24 тисячі гривень. Утім, з лютого місяця чоловіки замовлення не виконали і гроші не повернули. Між ними та замовником виникли неприязні відносини, які переросли в погрози.

47-річний приватний підприємець чомусь знехтував законним шляхом повернення коштів. Викравши людину, вони з братом побили потерпілого, забрали особисті речі (документи, гроші, мобільний телефон) та силоміць кинули до вигрібної ями, що знаходилась на задньому подвір’ї готельного комплексу. Били викраденого не тільки кулаками, дісталося чоловікові й кілька ударів палицею. За словами потерпілого, він відчув на собі більше десятка ударів, від чого знепритомнів. Десь за 40 хвилин зловмисники витягнули чоловіка та повернули йому мобільний телефон для того, щоб той домовився із друзями про збір вже 40 тисяч гривень.

На щастя викраденого, мобільний телефон став тією річчю, що допомогла йому уникнути більш серйозної трагедії. Для дзвінків друзям викрадачі закрили потерпілого в підвальному приміщені, давши йому води та хліба. Та замість друга з грошима на місце події приїхали працівники міліції. Вони звільнили бранця, якого утримували більше 12 годин, а братів запроторили до камер ізолятора тимчасового тримання.

За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

СЗГ УМВС України в Чернівецькій області

You may also like...