Суд арештував трьох нападників на «ювелірки» без можливості внесення застави

Трьох учасників групи було затримано 16 липня у Вінниці. Ще трьох – оперативники карного розшуку затримали пізніше у Херсоні та Миколаєві. Вирішується питання, щодо обрання міри запобіжного заходу останнім. Збитки від діяльності злочинного угрупування сягають 10 мільйонів гривень.

Злочинна група складалася з шістьох учасників віком від 27 до 37 років. Усі раніше судимі за вбивства, розбійні напади, незаконне поводження зі зброєю та крадіжки.

1

Як встановили оперативники, з метою конспірації зловмисники постійно змінювали місця проживання, номери телефонів та автомобілі.
До кожного із розбійних нападів група ретельно готувалась: за ювелірними магазинами стежили, вивчали їх графік роботи та наявність охорони. Крім того, у процесі підготовки, щоб не викликати підозри та бути схожими на «місцевих», зловмисники одягали форму працівників тих підприємств, які були розташовані поруч з ювелірними магазинами. Також організатор проводив зі своїми спільниками спеціальні тренування під час яких відпрацьовувалися дії на випадок різного розвитку подій під час вчинення злочинів.

Документуванням їх злочинної діяльності протягом десяти місяців займались оперативники карного розшуку Херсонської, Вінницької та Миколаївської областей.

16 липня, під час ретельно спланованої спецоперації у Вінниці, поліцейські затримали трьох учасників групи. Ще трьох пізніше було затримано у Херсоні та Миколаєві.

Загалом поліцейські провели 25 обшуків на території Винницької, Херсонської, Черкаської, Київської, Миколаївської областей. За результатами їх проведення вилучено речові докази, а також 10 одиниць нарізної короткоствольної вогнепальної зброї.

На даний час розпочато чотири кримінальні провадження за фактами вчинення розбійних нападів у Херсонській, Черкаській та Вінницькій областях. Всі учасники злочинної групи затримані. Трьох із них взято під варту без права внесення застави. Ще троє – знаходяться в ізоляторах тимчасового тримання.

Поліція встановлює місця збуту ювелірних виробів. Затримані перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів у різних областях України.

Департамент комунікації Національної поліції України

You may also like...