Прокуратурою вжито заходи для повернення незаконно витрачених 2,2 млн. грн. бюджетних коштів

 Моніторингом даних веб-порталу «Prozorro» встановлено, що наприкінці 2016 року Управлінням з виконання політики Лисичанської міської ради, за результатами проведення переговорної процедури, з одним із підприємств укладено договір на придбання комбінованого транспортного засобу на базі автомобіля КрАЗ.

Вивченням матеріалів встановлено, що під час проведення переговорної процедури, замовником змінено кваліфікаційні критерії до учасників закупівлі, а також не підтверджено наявність у останніх досвіду виконання аналогічних договорів.

Як наслідок, Лисичанська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Луганської області із позовною заявою про визнання недійсним укладеного договору із застосуванням наслідків недійсного правочину.

В ході розгляду позовної заяви також підтверджено, що вказаний автомобіль виявився не новим та має ознаки зміни номеру кузова.

Рішенням суду позов прокурора задоволено, укладений договір визнано недійсним, постачальника зобов’язано повернути на рахунки Управління з виконання політики Лисичанської міської ради кошти у сумі 2,2 млн грн. Наразі вказане рішення набрало законної сили.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Лисичанської місцевої прокуратури)

You may also like...