ГПУ під час одержання 800 тис. грн. хабара затримано арбітражного керуючого і його співучасників

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України 08.08.2017 затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України арбітражного керуючого, призначеного господарським судом Київської області ліквідатором одного із ТОВ, директора цього товариства, а також пособника – фізичну особу.

Вказані особи були затримані за вимагання хабара у сумі 14 млн 600 тис грн та одержання ними першої частини неправомірної вигоди у сумі 800 тис грн від представника суб’єкта господарювання за допуск до участі в аукціонних торгах та реалізацію в подальшому об’єкта нерухомості.

хабар

На теперішній час вирішуються питання щодо оголошення підозри затриманим за ч. 4 ст. 368-4 Кримінального кодексу України (підкуп особи, яка надає публічні послуги), обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, встановлення інших можливих співучасників кримінального правопорушення та їхнього затримання, а також збору і фіксації доказів.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 368-4 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...