Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 29.11.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 020 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 353 (44,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 33 пограбування. За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, 6 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 2 гранати та 486 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 159 осіб, у яких вилучено 6,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 358 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 49 осіб.

Протягом минулої доби порушено 195 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 80 – у сфері службової діяльності, у тому числі 12 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 27 – у бюджетній сфері, 23 – у сфері банківської діяльності, 14 – у сфері приватизації, 13 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності, 10 – в агропромисловому комплексі та 7 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 23 959 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 858 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, надано допомогу потерпілим у 186 дорожньо-транспортних пригодах у яких 19 осіб загинули та 209 – травмовані.

Дві поножовщини з Дніпропетровщини

У місті Дніпропетровську на вулиці знайдено з ножовим пораненням грудей 17-річного місцевого жителя, який невдовзі в лікарні помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 20-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельне ножове поранення потерпілому.

У Криворізькому районі на Дніпропетровщині тиждень тому до будинку 75-річної пенсіонерки увірвався невідомий. Нападник вбив ножем господарку та заподіяв ножові поранення її 66-річному чоловікові-пенсіонеру й з місця події втік. Потерпілого госпіталізовано. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 35-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі в будинку подружжя пенсіонерів під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив ножем господарку та заподіяв ножове поранення її чоловіку.

Молоді дівчата зарубали чоловіка сокирою

У лісосмузі поблизу одного з сіл Савранського району Одеської області днями знайдено обгорілий труп 45-річного місцевого жителя з травмою голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєнні цього злочину затримано двох місцевих жительок 16-ти та 17-ти років. Попередньо встановлено, що вони ввечері в лісосмузі під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбили сокирою потерпілого, після чого труп підпалили.

Митники «випадково» пропустили майже 9 тон вугілля

У місті Кривий Ріг Дніпропетровської області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб митниці, яким минулого року для митного оформлення було надано близько 8,7 тис. тонн каменевугільного коксу стабілізованого. Однак, усупереч вимог митного законодавства, до завершення митного оформлення вказаний вантаж, було отримано відкритим акціонерним товариством. Унаслідок таких протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 6 млн. гривень. Прокуратурою міста за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Заангажоване рішення судді вартістю 3,7 мільйона гривень

На Одещині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито голову районного суду, яка в 2005 році незаконно винесла судове рішення щодо стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю на користь приватного підприємства грошових коштів у сумі 3,7 млн. гривень. Обласною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

Хабарник-посередник?

У місті Харкові працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито комерційного директора товариства з обмеженою відповідальністю, який отримав 12 тис. грн. хабара від місцевого жителя нібито для подальшої передачі частини грошових коштів посадовим особам за сприяння останньому у виділенні земельної ділянки. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.368 та ч.1 ст.369 КК України (одержання хабара й давання хабара).

У Бахмацькому районі Чернігівської області працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який вимагав та отримав 2,5 тис. доларів США хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за укладання договору про спільну діяльність щодо використання земель пайового фонду для вирощування зернових культур. Районною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Посадовці перевищили свої повноваження

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб райдержадміністрації, які в серпні цього року незаконно позбавили відкрите акціонерне товариство частки в статутному фонді районного кооперативно-державного міжгосподарського будівельно-монтажного об’єднання у розмірі 1,18 млн. грн., чим завдали збитки зазначеному товариству на вказану суму. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Прогулянка з гранатами в кишені

У місті Мелітополі Запорізької області на вулиці працівники міліції затримали 25-річного місцевого жителя у якого при обшуку вилучили дві гранати часів Великої Вітчизняної війни.

«ДЕУ» нафарширований екстазі

У Шевченківському районі міста Києва оперативники затримали 28-річного киянина з автомашини “Деу” якого вилучили 11 таблеток “екстазі”.

У ЦУМі вибухівки не виявлено!

Учора вранці до ГУМВС України в місті Києві зателефонував невідомий і заявив, що у Київському центральному універсальному магазині закладено вибухівку. На час обстеження правоохоронцями було евакуйовано близько 1,5 тис. відвідувачів та обслуговуючого персоналу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Ведуться пошуки автора повідомлення.

ДЗГ МВС України

You may also like...