Криминальная хроника Украины на 24.06.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 519 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 688 (47,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 35 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, чотири обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 г вибухівки та 182 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 151 особу, у яких вилучено 12,2 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 273 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.

Протягом минулої доби порушено 162 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 32 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 869 дорожньо-транспортних пригод, у яких 15 особи загинули та 208 – травмовані.

У місті Єнакієво Донецької області 23 червня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони декілька хвилин тому на міському кладовищі викрали металеві фрагменти з 12 могил.

У місті Чортків Тернопільської області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 200 г вибухівки .

У місті Рівне затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено понад 1 тис. таблеток трамадолу, 8 г марихуани та 1г метамфетаміну.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито викладача одного з Вузів. Вона вимагала та отримала 1,8 тис. грн. хабара від студентів зазначеного навчального закладу за успішне складання іспиту. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито викладача одного з Вузів. Він вимагав та отримав 450 грн. хабара від студентів зазначеного навчального закладу за успішне складання іспиту. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

У місті Одеса працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох співробітників товариства з обмеженою відповідальністю. Вони вимагали та отримали 3 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за укладання з ним угоди про спільну діяльність. Прокуратурою району згаданого міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державної компанії. Вони без дозволу НАК незаконно передали шість службових квартир на баланс міської ради, які в подальшому були приватизовані. У результаті противоправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 1 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення)

ДЗГ МВС України

You may also like...