Криминальная хроника Украины на 03.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 367 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 233 (36,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 15 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 25 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб, у яких вилучено 7,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 407 осіб.                                    

За порушеними кримінальними справами заарештовано п’ять підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 1 190 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 455 – у сфері службової діяльності, у тому числі 78 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 199 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 158 – травмовані.

У Дніпропетровському районі Дніпропетровської області 27 липня у своєму будинку було знайдено мертвою 80-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він удень 27 липня, з метою крадіжки, проник до будинку пенсіонерки, завдав смертельних тілесних ушкоджень господарці й викрав особисті речі.

У Волноваському районі Донецької області 30 липня у своєму будинку було знайдено мертвим із травмою голови 30-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 49-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уранці 30 липня в будинку потерпілого завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки на ґрунті неприязних відносин.
У місті Краматорську Донецької області 31 липня на вулиці було знайдено мертвим 50-річного безробітного місцевого мешканця. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 49-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 31 липня в будинку потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю, після чого виніс його тіло на вулицю.

У Вінницької області на автодорозі поблизу міста Немирова працівники міліції затримали 26-річного безробітного  місцевого мешканця, з автомашини якого вилучили 37 кілограмів макової соломки.

У Троїцькому районі  Луганської області на околиці села Бабичевого працівники міліції затримали 29-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучили два кілограми макової соломки.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директорів двох товариств з обмеженою відповідальністю, котрі під час виконання робіт з реконструкції системи обеззаражування насосної станції, що належить державному підприємству,  завищили вартість встановленого обладнання, чим завдали збитки державі на суму 3,9 мільйона гривень. Прокуратурою Дніпропетровського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління закритого акціонерного товариства, котрий не перерахував до Пенсійного фонду України на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування понад мільйон гривень, чим завдав збитки державі на зазначену суму. Прокуратурою міста Орджонікідзе порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, котрий вимагав та отримав 1,7 тисяч гривень хабара від голови закритого акціонерного товариства за зняття арешту з майна (автомашини), яке належить вказаному товариству. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Донецьку працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох службовців відділу Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, котрі вимагали та отримали п’ять тисяч гривень хабара від приватного підприємця за не виконання судового рішення щодо конфіскації в нього 2,4 тисяч аудіовідеодисків, вилучених за незаконне їх розповсюдження. Прокуратурою міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця підрозділу з охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в місті Києві та Київській області, котрий вимагав та отримав 560 тисяч гривень хабара від голови садового товариства за видачу йому дозволу на виконання робіт із поглиблення дна в руслі однієї з річок у Бориспільському районі. Підозрюваного затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...