Криминальная хроника Украины на 18-19.04.2010

Криминальная хроника Украины на 18-19.04.2010

18.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 332 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 886 (43,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  три вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 18 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 1,3 кілограма вибухівки та 195 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 40 осіб, у яких вилучено 56,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 988 осіб.               

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.
 
Упродовж минулої доби порушено 45 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 26 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 75 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 87 – травмовані.

У місті Жовтих Водах Дніпропетровської області 16 квітня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням голови 58-річного громадянина без певного місця проживання і роботи. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції  затримали 57-річного раніше судимого громадянина без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він удень 16 квітня на вулиці вказаного міста вбив ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У Сквирському районі Київської області 16 квітня в підсобному приміщенні на території власного домогосподарства було знайдено мертвою з травмою голови 62-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції  затримали 48-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 16 квітня в зазначеному приміщенні вбив молотком потерпілу під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Роменському районі Сумської області на території недіючої свиноферми було знайдено мертвим 41-річного безробітного місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції  затримали 23-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 14 квітня завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У місті Чернігові 13 квітня у своїй квартирі було знайдено мертвими з ножовими пораненнями 40-річного господаря та його 39-річного знайомого – місцевого жителя, обидва безробітні. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції  затримали 29-річного безробітного жителя Великописарівського району Сумської області. Попередньо встановлено, що він увечері 13 квітня в зазначеній квартирі вбив потерпілих під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Шахтарську Донецької області 17 квітня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річну безробітну громадянку Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вона вдень 8 квітня, шляхом шахрайства, заволоділа коштами в сумі три тисячі гривень 79-річної місцевої жительки, пенсіонерки.

У місті Чернігові 17 квітня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох громадян Республіки Білорусь, віком 34 та 24 років. Попередньо встановлено, що вони, шляхом віджиму вікна, проникли до приміщення приватного магазину й викрали ноутбук.

У Новомосковському районі Дніпропетровської області працівники міліції  затримали 36-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучили 300 грамів вибухівки.

У Прилуцькому районі Чернігівської області з підвального приміщення домогосподарства 60-річного місцевого жителя працівники міліції вилучили обріз гвинтівки Мосіна, дві гранати Ф-1, 800 грамів вибухівки та 24 набої калібру 7,62 мм, які, зі слів господаря, належать його сину – 37-річному безробітному жителю Варвинського району зазначеної області. Останнього затримано.

У Печерському районі міста Києва 16 квітня на вулиці працівники міліції затримали 29-річного громадянина Російської Федерації, в якого вилучили грам кокаїну.

У місті Харкові працівники міліції затримали 50-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучили 35 кілограмів макової соломки та 6,5 літра екстракційного опію.

У Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб навчально-виробничого підприємства, котрі у порушення вимог Закону України “Про відходи”, без отримання відповідного дозволу, незаконно складували на відкритих ґрунтах своєї земельної ділянки площею 0,09 га відходи від власного деревообробного виробництва, що призвело до засмічення згаданої території. Унаслідок цих дій правопорушників державі завдано збитки на суму 3,1 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.239 та ч.2 ст.364 (забруднення або псування земель й зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили майстра міського комунального підприємства, котрий вимагав та отримав чотири тисячі гривень хабара від голови об’єднання співвласників багатоквартирних будинків за нескладання акту про виявлення порушення при подачі тепла в один з будинків вказаного об’єднання. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 

19.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 385 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 392 (41,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 12 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 175 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 18 осіб, у яких вилучено 14,1 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 563 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулого тижня порушено 541 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 218 – у сфері службової діяльності, у тому числі 34 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 78 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 93 – травмовані.

 У місті Маріуполі Донецької області 11 квітня на вулиці було знайдено в непритомному стані 45-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного безробітного, раніше судимого жителя міста П’ятихаток Дніпропетровської області. Попередньо встановлено, що він уранці 11 квітня на вулиці зазначеного міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 У Білгород-Дністровському районі Одеської області 17 квітня на території фермерського господарства у підсобному приміщенні було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 46-річну жительку Саратського району зазначеної області, робітницю вказаного господарства. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих жителів, віком 42 та 18 років (робітник згаданого господарства й без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони вранці 17 квітня в зазначеному місці вбили ножем потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Сумах 5 лютого до відділення банківської установи зайшов невідомий та кинув на підлогу невстановлений пристрій, від якого виникло задимлення приміщення, після чого зловмисник розбив вікно каси й відібрав у касира зазначеного відділення 18 тисяч гривень. Люди не постраждали. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя.

 У місті Донецьку 18 квітня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного громадянина Республіки Вірменії. Попередньо встановлено, що він уранці 17 березня цього року в зазначеному місті в під’їзді житлового будинку під загрозою ножа відібрав у 21-річної місцевої жительки мобільний телефон та 450 гривень. Частину викраденого вилучено.

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відділення банківської установи, котрі впродовж 2005-2008 років, за підробленими документами, оформили на підставних осіб ряд кредитів на загальну суму 2,4 мільйона гривень, які в подальшому привласнили. Красноперекопською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

 На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили першого заступника голови однієї з райдержадміністрацій, котрий вимагав та отримав 2,4 мільйона гривень хабара від приватного підприємця за сприяння йому у виділенні земельної ділянки загальною площею 9 га. Прокуратурою Київської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб районного управління земельних ресурсів, котрі незаконно виділили громадянам для ведення особистого селянського господарства земельну ділянку загальною площею майже 10 га лісового фонду державного підприємства. У результаті цих дій зазначеному підприємству завдано збитки на суму два мільйони гривень. Прокуратурою Київської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

 У місті Луганську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючу відділенням однієї з дитячих міських лікарень, котра впродовж останніх чотирьох місяців вимагала та отримувала хабарі (загальна сума 11,3 тис. грн.) від місцевих жителів за видачу їм листків непрацездатності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...