Криминальная хроника Украины на 21.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 740 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 414 (37,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, два розбійні напади, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 19 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено одну одиницю саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 100 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи, у яких вилучено 11,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 820 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано п’ятеро підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 1 445 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 370 – у сфері службової діяльності, у тому числі 132 – про хабарництво та 26 – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 110 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких вісім осіб загинули та 137 – травмовані.

У місті Ужгороді Закарпатської області 20 червня працівники міліції затримали 29-річного жителя Ужгородського району, водія товариства з обмеженою відповідальністю. Попередньо встановлено, що він в зазначеному місті під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив 35-річного місцевого жителя, водія зазначеного товариства. Зброю вилучено.

У Деснянському районі міста Києва 20 червня на вулиці працівники міліції затримали 37-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він намагався викрасти в 37-річної місцевої жительки, приватної підприємниці, сумку, в якій знаходилися 10 тисяч гривень, мобільний телефон та особисті документи.

У місті Запоріжжі 20 червня було отримано неправдиве повідомлення щодо закладення вибухівки під ДніпроГЕСом та мостами через річку Дніпро. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення зробив 25-річний безробітний місцевий житель. Зловмисника затримано.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора міської громадської організації гаражного товариства, котрий вимагав та отримав вісім тисяч гривень хабара від місцевого жителя за надання йому в оренду земельної ділянки (площа 0,48 га) на території зазначеного товариства. Хабарника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох керівників комунального підприємства Головного управління з контролю за благоустроєм Київської міськдержадміністрації, котрі вимагали та отримали 45 тисяч гривень хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за вилучення відомостей про згадане товариство з бази обліку порушників та не проведення подальших перевірок. Одного із хабарників затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили генерального директора відкритого акціонерного товариства, котра вимагала та отримала 130 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду приміщення цеху згаданого товариства. Прокуратурою міста Антрацита порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котрий упродовж 2008-2009 років вносив до податкових декларацій неправдиві відомості щодо здійснення безтоварних операцій, у результаті чого завищив податковий кредит на суму понад 3,6 мільйона гривень. Слідчим відділенням одного з відділів міліції Херсонського міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України.

МВС України
 

You may also like...