Криминальная хроника Украины на 26.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 243 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 661 (42,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, чотири розбійні напади, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 33 пограбування та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1,6 кілограма вибухівки та 275 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано семеро осіб, у яких вилучено 22,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 820 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 360 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 134 – у сфері службової діяльності, у тому числі 23 – про хабарництво та сім – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 92 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 124 – травмовані.

У одному з міст Одеської області 22 червня на вулиці було знайдено мертвою з рубленими ранами голови 38-річну безробітну місцеву жительку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевих жителів – двох братів, віком 24 та 19 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 21 червня на вулиці зазначеного міста заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілій під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Кременчуці Полтавської області 7 червня на березі річки було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням живота 30-річного безробітного місцевого жителя, який невдовзі в лікарні помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 7 червня в зазначеному місті на березі річки заподіяв смертельні ножові поранення потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Дніпровському районі міста Києва 10 січня цього року на території парку культури і відпочинку невідомий пострілом із невстановленої зброї поранив у руку 25-річного жителя Старосамбірського району Львівської області, охоронця кафе (госпіталізовано). З місця події вилучено набій та пластиковий контейнер для шроту 16-го калібру. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного жителя міста Білої Церкви Київської області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уранці 10 січня цього року в зазначеному парку, з хуліганських спонукань, пострілом із обрізу мисливської рушниці поранив у руку потерпілого.

На Київщині 31 березня до будинку 56-річної пенсіонерки, увірвалися п’ятеро невідомих у масках. Нападники під загрозою фізичної розправи зв’язали господарку та її дочку й викрали 100 тисяч гривень, після чого втекли. У скоєнні цього злочину викрито раніше затриманих за розбійні напади чотирьох зловмисників.

У місті Шепетівці Хмельницької області 7 січня до міліції звернувся 53-річний місцевий житель та заявив, що три години тому невідомі пошкодили шибку вікна, проникли до його будинку й викрали металевий сейф, у якому знаходилися його зареєстрований мисливський карабін, 100 набоїв до нього, ноутбук та 300 гривень. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою у скоєному затримали 32-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Викрадену зброю вилучено.

У місті Вовчанську Харківської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він упродовж травня-червня цього року в зазначеному місті на кладовищі викрав металеві фрагменти з 14 могил. Частину викраденого вилучено.

На Харківщині працівники міліції затримали 36-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, з будинку якого вилучили 1,26 кілограма вибухівки та гранату Ф-1 часів Великої Вітчизняної війни.

У Запорізькій області 25 червня на перегоні між станціями Придніпровської залізниці у поїзді працівники міліції затримали 23-річного громадянина однієї з сусідніх держав, у якого вилучили п’ять грамів амфетаміну та шість грамів гашишу.

У місті Сватовому Луганської області працівники міліції затримали 37-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, з будинку якого вилучили 12 кілограмів макової соломки, 800 мілілітрів екстракційного опію та 100 грамів марихуани.

У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котра підробила довідку про розмір заробітної плати й незаконно отримала у філії відділенні банківської установи кредит у сумі 1,5 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 та ч.2 ст.366 (шахрайство й службове підроблення) КК України.

У Кіровоградській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства, котрі в минулому році незаконно надали дозволи приватним підприємцям на вирубку дерев на території природно-заповідного фонду одного з лісництв, чим завдали збитки державі на суму понад мільйон гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.246 та ч.2 ст.364 (незаконна порубка лісу й зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Полтавській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного лікаря одного із оздоровчих закладів, котрий вимагав та отримав 100 доларів США й 200 гривень хабара від місцевої жительки за її влаштування до вказаного закладу. Хабарника затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...