На Черниговщине задержали вороватого депутата

16 серпня до чергової частини Чернігівського райвідділу міліції надійшло повідомлення від жителя села Шестовиця про те, що невідомі чоловіки намагалися вкрасти запчастини від комбайна. Першими на місце пригоди прибули працівники карного розшуку, які в цей час працювали над розкриттям іншого злочину в цьому ж селі.

Під час спілкування з потерпілим, а пізніше і з крадіями, міліціонери з’ясували, що того дня 44-річний Олександр (депутат сільської ради п’ятого скликання) попросив свого 39-річного кума відремонтувати комбайн, залишений в іншому селі. Трохи покопирсавшись у техніці, чоловіки на комбайні поверталися додому. Але не встигли вони виїхати за село, як апарат знову зламався.

Увечері за чаркуванням приятелі пригадали, що у місцевого фермера на городі стоїть такий самий комбайн і вирішили «позичити» там необхідну запчастину. Коли стемніло, чоловіки вирушили до сусіда, відкрутили бортовий редуктор і понесли до дороги. А в цей час син господаря, почувши гавкіт собак, вийшов у двір і на велосипеді поїхав подивитися хто ходить по городу. Побачивши незнайомців, хлопець спочатку привітався, а потім спитав, що вони роблять на чужому городі. Крадії перелякалися, покидали всі речі і побігли в різні боки. Син фермера наздогнав одного із втікачів і упізнав місцевого жителя, але потім відпустив його, подумавши, що чоловіки понапивалися та лазять по городу. І тільки зранку господар побачив розібраний комбайн, після чого зателефонував до міліції.

За ніч приятелі встигли домовитися між собою, що нікому нічого не казатимуть і свою причетність до крадіжки заперечуватимуть.

Під час спілкування з правоохоронцями чоловіки спочатку повністю заперечували свою провину, а потім сказали, що не крали, мовляв, на кілька днів позичили запчастину. Під тиском незаперечних доказів чоловіки все-таки визнали свою провину і написали явки з повинною.

Наразі матеріали перевірки направлено до прокуратури Чернігівського району для вирішення питання про порушення кримінальної справи.

Галина Пиріг,
помічник начальника відділу ЧРВ УМВС
України в Чернігівській області

You may also like...