На Київщині засуджених залучали до робіт з підвищеною небезпекою без відповідних дозволів 

За результатами виїзду заступника прокурора області Андрія Мілевського до державної установи «Кагарлицька виправна колонія (№ 115)» виявлено порушення прав засуджених на безпечні умови праці.

Встановлено, що керівництвом державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№ 115)», де засуджених залучено до суспільно корисної оплачуваної праці, не отримано дозволів на роботи підвищеної небезпеки, а саме для залучення їх для робіт на автомобільних кранах та в місцях зберігання та переробки зерна. Вказане створює загрозу для життя та здоров’я осіб, що відбувають покарання.

У зв’язку з цим, прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України. Досудове розслідування на даний час триває.

Крім того, на розгляді в начальника Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції перебуває вказівка прокуратури про вжиття невідкладних заходів до усунення зазначених порушень закону.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...