На Полтавщині поліцейського затримали з хабарем у 30 тисяч гривень

Співробітник поліції міста Кременчук вимагав гроші з підприємця за неперешкоджання діяльності та непритягнення до відповідальності.

До Полтавського управління департаменту внутрішньої безпеки НПУ звернувся мешканець Кременчука із заявою про неправомірні дії співробітника поліції. Було встановлено, що старший оперуповноважений поліції міста вимагає від чоловіка неправомірну вигоду за можливість безперешкодно займатися підприємницькою діяльністю. У разі відмови надати хабара заявникові загрожували проблеми у бізнесі.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтава, за викритим фактом розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Під час наступної зустрічі капітан поліції отримав від підприємця 30 тисяч гривень. Працівники Полтавського УДВБ НПУ, ДБР, прокуратури Полтавської області, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України затримали 33-річного поліцейського, а предмет хабара вилучили.

На підставі ст.208 КПК України затриманий поміщений до ізолятора тимчасового тримання до обрання запобіжного заходу. За вчиненні дії йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...