Справу екс-заступника Голови правління АБ «Укргазбанк» скеровано до суду

Колишнього посадовця обвинувачуютьу заволодінні 100 мільйонів гривень коштів державного банку.

Працівники Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Департаменту організації і процесуального керівництва досудового розслідування кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генпрокуратури викрили злочинну «схему» по виведенню та заволодінню коштамиАБ «Укргазбанк» та зібрали докази причетності до злочину екс-заступника голови правління цього банку.

Під час слідства правоохоронці встановили, що колишній заступник Голови правління банківської установиреалізував злочинну «схему» разом із діючим, на той час, керівником однієї з дирекційАБ «Укргазбанк».

Як було встановлено, упродовж 2008-2010 років кошти державного банку були виведені через рахунки заздалегідь створеного підконтрольного фіктивного підприємства шляхом надання йому кредиту на суму 100 мільйонів гривень.

13 квітня 2018 року колишньому заступникові Голови правління банку було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво),ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. В подальшому судом підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 40 мільйонів гривень застави.

Ще одному підозрюваному по цій справі, керівникові однієї з дирекцій АБ «Укргазбанк», інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

На даний час досудове розслідування по кримінальному провадженню завершено.

Сьогодні, 9 січня, обвинувальний акт відносно зазначених осіб скеровано до суду для подальшого розгляду справи по суті.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]

You may also like...