У столиці правоохоронці викрили двох іноземців-«сканеристів» на крадіжці з авто

За допомогою пристрою для сканування сигналізації зловмисники відчинили дверцята «Форду Транзит», але заволодіти речами автовласника не встигли. За діями спільників уже стежили правоохоронці, які затримали їх на місці події.

До чергової частини Солом’янського управління поліції зі служби 102 надійшов виклик про те, що у перевулку Відрадний знаходяться двоє чоловіків, які підозріло заглядають у салон припаркованого мікроавтобуса. На місце негайно виїхали працівники територіального відділу поліції та автопатруль.

Як розповів начальник відділу поліції №1 Солом’янського управління поліції Павло Чеханюк, по прибуттю правоохоронці помітили поряд із іномаркою невідомого, а у салоні – ще одного, який щось шукав:

«Дії незнайомців відразу припинили, а при поверхневій перевірці виявили у них два пристрої для сканування сигналізації. Про інцидент повідомили власнику мікроавтобуса, який після огляду салону підтвердив, що всі особисті речі на місці».

Правопорушників затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися громадяни іншої держави, 1970 і 1974 років народження, один із них зараз перебуває у розшуку за вчинення майнового злочину на території Оболонського району столиці.

«Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті 15 та частиною другою  статті 185 (Замах на крадіжку) Кримінального кодексу України. Слідчі збирають матеріали для оголошення затриманим підозри про вчинення злочин та обрання їм міри запобіжного заходу», – додав Павло Чеханюк.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...