Голова МЗС України звернувся до жителів ОРДЛО стосовно російської паспортизації

Російська Федерація своїм рішенням спростувати видачу російських паспортів для жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) забирає у людей їхнє майбутнє.

Про це під час розмови з журналістами заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, звертаючись до жителів ОРДЛО.

Павел Климкин / REUTERS

“Я хочу звернутися до українців, до українських громадян, які страждають на окупованих територіях. Не ведіться на ці російські маніпуляції. У вас забрали сучасність. Цими діями Росія у вас забирає майбутнє. Не ведіться! Це фундаментальне порушення і міжнародного права, і українського законодавства. Росія робить це свідомо, щоб прив’язати наших громадян до своїх маніпуляцій. Не до Росії, а до своїх маніпуляцій і до своєї політичної лінії, яка полягає в тому, щоб дестабілізувати Україну. Ніяких інших цілей у Росії в цьому сенсі немає”, – сказав Клімкін.

Нагадаємо, Росія спростила отримання російського громадянства для мешканців окупованого Донбасу.

24 квітня Україна звернулась до Радбезу ООН через рішення президента РФ Володимира Путіна щодо спрощення видачі російських паспортів жителям окупованих територій Луганської та Донецької областей.

Дії Кремля викликали широкий резонанс як в Україні, так і поза її межами. Президент України Петро Порошенко закликав міжнародних партнерів не допустити найгіршого сценарію, жорстко засудити деструктивні та злочинні дії російської влади.

Зі свого боку міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав українських громадян, які перебувають в окупованих частинах Донецької та Луганської області не приймати російські паспорти.

Засідання Ради безпеки ООН відбулося 25-го квітня. // Прямий

You may also like...