Історії

Які міфи та дурню беруть російські пропагандисти для війни з Україною зі сталінських часів

Полтавський обком фіксував чутки про те, що невдовзі Америка оголосить війну СРСР. У селах шепотілися, мовляв, Туреччина та США напали на нас, у Кременчуці висадили повітряний десант, а до Крюкова прибувають ешелони поранених. В одному з районів Сумської області вірили, що Америка вже бомбардує радянські міста, але поранені надходять не до Крюкова, а до Одеси.

Можно быть только русским — и никем другим. Какие факты из биографий известных людей скрывали в СССР

Национальность Брежнева и имя Андропова, бандитизм Сталина и отсидка Королева. Как віп-персоны в СССР прятали информацию о своей жизни, которая могла показаться крамольной

Розстріл поляків співробітниками НКВС. 12 фактів про Катинський розстріл

Убивство польських військовополонених 1940 року — мабуть, один із найвідоміших нині воєнних злочинів Радянського Союзу. Але деякі подробиці про нього ви, можливо, не знали.

Секретна зброя, якою вбивали шпигуни часів Холодної війни (архівні фото)

У 1967 році держсекретар США Дін Раск висловив підозру, що американське посольство у Москві обстріляли «електромагнітним сигналом». Пізніше енергетичний (мікрохвильовий) промінь став відомий як «московський сигнал», а вікна посольства згодом покрили протирадіаційним захистом.

Авіаексперт про катастрофу польського президентського літака Леха Качинського: Смоленська трагедія організована Росією

Росіяни створили всі умови, щоб літак президента Польщі Леха Качинського не долетів до фактичної злітної смуги аеродрому Смоленська, а впав раніше. Це зазначив авіаційний експерт Костянтин Криволап, згадуючи катастрофу польського президентського літака, що сталася 14 років тому – 10 квітня 2010 року. Тоді загинули всі 96 осіб, що перебували на борту.

Уроки історії. Традиції російського мародерства: «…вони зжерли все і повернулися… отримавши прокляття жителів цих нещасних земель».

Походи російської армії за всіх часів нагадували навали сарани. Залізобетонний факт — якщо якась країна бачила російського солдата, то в її архівах є запис про масові грабунки. Т

«Рязанский сахар»: об одной из самых мрачных загадок современной российской истории и на какие вопросы до сих пор нет ответов

Как только появились первые сообщения о стрельбе в «Крокус Сити Холле», многие стали писать в соцсетях, что происходящее напоминает им «рязанский сахар». Так в народе называют «учения» 1999 года в Рязани, когда в подвале жилого дома обнаружили три мешка с неизвестным веществом.