На Луганщині за одержання хабара судитимуть директора райцентру соціальних служб однієї з РДА

Старобільська місцева прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно директора районного центру соціальних  служб для сім’ї, дітей та молоді однієї з районних державних адміністрацій  Луганської області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди  у розмірі 13 тис. грн (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, службова особа вимагала та отримала неправомірну вигоду у якості «відкату» від підлеглої за виконання останньою  робіт на замовлення аналітичного центру за договором щодо проведення дослідження ситуації з інтеграції ВПО в Луганській області.

Директора центру соціальних служб затримано у  її службовому кабінеті 26 березня 2020 року безпосередньо після отримання хабара. До  підозрюваної судом застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального відділу поліції Головного управління Національної  поліції в Луганській області, оперативний супровід забезпечувався Управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Національної поліції України.

За вчинене вказаній особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадуємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області 
(за матеріалами Старобільської місцевої прокуратури)

You may also like...