В путінській Росії депутату присудили 7 років тюрми за те що той назвав війну з Україною війною

У Міщанському районному суді Москви 8 липня винесли вирок муніципальному депутату Красносільського району Москви Олексію Горінову, обвинуваченому в поширенні «завідомо неправдивої інформації» про російську армію.

Горінов

З кінця квітня Горінов перебуває у СІЗО. Суддя Олеся Менделєєва засудила його до 7 років позбавлення волі — стільки ж запитував прокурор.

Горінова звинувачують у тому, що він називав спецоперацію в Україні війною, а також розповідав, що загинули діти. Це, за словами судді, не відповідає офіційним брифінгам Міноборони РФ.

За версією слідства, під час засідання ради депутатів Красносільського округу Москви Горінов та Котеночкіна називали війну в Україні війною, а не «спеціальною операцією» і говорили про загибель українських дітей. Горінов, йдеться у звинуваченні, називав Росію «фашистською державою» та стверджував, що вона хоче захопити територію України. При цьому експерти-лінгвісти, запрошені стороною звинувачення, зробили висновок, що «фашистською державою» Росію Горінов не називав.

Горінов приніс на засідання плакат зі словами «Вам ще потрібна ця війна?», але показати його залу йому не дали.

Александра Астахова / Медиазона

Фото: Олександра Астахова / Медіазона

УК

You may also like...