На Харківщині судитимуть чергову колаборантку

Чугуївською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний щодо 46-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

За даними дізнання, у с. Іванівка місцева мешканка добровільно погодилась на співпрацю з окупантами. Так, у приміщенні сільської ради вона роздавала гуманітарну допомогу та поширювала серед односельчан газети з російською пропагандою.

Возможно, это изображение 2 человека, люди стоят и текст «WAR CRIMES PROSECUTOR KHARIY REGION xapKBcbKa o6лacHa npoKypaTypa አውች LUS LEX»

Крім того, окупанти запропонували колаборантці бути «представником» мікродільниці. Використовуючи «повноваження», надані окупантами, жінка збирала відомості про односельців та передавала їх російським представникам.

Справу розглядатимуть у Чугуївському міському суді Харківської області.

Дізнання проводили дізнавачі Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...