Повідомлено про підозру шістьом мешканцям Луганщини, яких окупанти призначили на керівні посади в незаконних органах влади

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини повідомлено про підозру шістьом мешканцям регіону у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, серед підозрюваних ‒ колишні працівники органів місцевого самоврядування, центрів зайнятості та закладів освіти, які після повномасштабного російського вторгнення почали співпрацювати з ворогом.

Двох фігурантів призначили на керівні посади у Старобільському районі так званої «лнр» ‒ «начальником відділу ЖКГ» в окупаційній адміністрації та «начальником відділу із забезпечення життєдіяльності с. Веселе».

Ще одна очолила «відділ надання соціальних послуг по Марківському району лнр» та за результатами незаконних вересневих виборів 2023 року була обрана на посаду «заступника голови ради» відповідного муніципального округу «лнр».

Інша ‒ стала керувати підрозділом «управління пенсійного фонду в Сватівському районі лнр».

Також ще одна ворожа поплічниця обійняла посаду «начальника відділу з питань державної служби та кадрів Кремінського району лнр».

І остання ‒ очолила терпідрозділ «державної установи лнр «багатофункціональний центр надання державних та муніципальних послуг в місті Лисичанську».

Усі підозрювані на займаних посадах допомагають державі-агресору впроваджувати ворожу політику на захопленій території області. Беруть участь у нарадах та заходах за участі представників рф, за своїми підписами видають нелегітимні документи.

Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури
(за матеріалами Лисичанської, Сватівської, Сєвєродонецької
та Старобільської окружних прокуратур)

You may also like...