У Житомирі рецидивіст підпалив авто військового ЗСУ

У суботу, 7 вересня, за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю у перешкоджанні законній діяльності військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Слідство встановило, що підпал транспортного засобу скоїв 35-річний житомирянин, неодноразово судимий за тяжкі злочини, зокрема, розбій, грабіж, крадіжки тощо.

Злочин скоїв опівночі, 6 вересня. Він дістався у двір житлового будинку, де була припаркована автівка військовослужбовця та залив під капот горючу речовину. Унаслідок цього стався вибух двигуна.

Потерпілий – діючий військовослужбовець ЗСУ, який декілька днів перебував у Житомирі у справах. Користувався автівкою, яка дісталася йому як гуманітарна допомога від волонтерів.

Того ж дня зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК України. Пояснити свої дії та мотив вчиненого відмовився.

Прокурори, з огляду на тяжкість скоєного злочину у період воєнного стану, де потерпілий – воїн ЗСУ, наполягатимуть на обранні запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить Житомирське райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Житомирська обласна прокуратура

You may also like...