Судитимуть гендиректора пропагандистської «державної телерадіокомпанії лнр», яка веде інформаційну діяльність на користь рашистів

Прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно «гендиректора» так званої «ДТРК лнр» за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після захоплення окремих територій Луганщини місцева жителька, колишня вчителька однієї зі шкіл, почала співпрацювати з ворогом.

Пізніше обіймала посаду «директора» навчального закладу в «лнр», згодом стала «головним редактором» газети «Республіка».

З початку 2020 року й дотепер ‒ «генеральний директор» так званої «ДТРК лнр».

Обвинувачена здійснює безпосереднє керівництво пропагандистською телерадіокомпанією, бере участь в теле- та радіо- ефірах, співпрацює з російськими медіа.

Веде інформаційну діяльність на підтримку окупаційного режиму рф та незаконних збройних формувань.

Відеоматеріали за її участю транслюються на території псевдореспубліки та активно поширюються в соцмережах.

Улітку поточного року обвинувачена виступила як член журі в конкурсі суспільного телебачення росії, а вже на початку вересня ‒ представила «лнр» на всеросійському форумі національних ЗМІ. Там під час виступу підкреслила «ідею національної ідентичності», за яку бореться «лнр» ще з 2014 року.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури
(за матеріалами Лисичанської окружної прокуратури)

You may also like...