У Раду внесли постанови про перейменування п’яти «суперечливих» населених пунктів

До парламенту внесли нові постанови про перейменування міст Синельникове, Павлоград, Южноукраїнськ, Південний і Первомайськ, назви яких було виключено із законопроєкту №12043 «Про перейменування окремих населених пунктів і районів», раніше підтриманого в цілому Верховною Радою.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так, на сайті парламенту з’явилися законопроєкти:

№12081 «Про перейменування міста Синельникове Синельниківського району Дніпропетровської області на місто Ріднопілля та Синельниківського району Дніпропетровської області на Ріднопільський район»;

№ 12082 «Про перейменування міста Павлоград Павлоградського району Дніпропетровської області на місто Матвіїв та Павлоградського району Дніпропетровської області на Матвіївський район»;

№12083 «Про перейменування міста Южноукраїнськ Вознесенського району Миколаївської області на місто Гард»;

№12084 «Про перейменування міста Южне Одеського району Одеської області на місто Порт-Анненталь»;

№12085 «Про перейменування міста Первомайськ Первомайського району Миколаївської області на місто Ольвіополь та Первомайського району Миколаївської області на Ольвіопольський район».

Як повідомлялося раніше, 18 вересня, Верховна Рада не підтримала проєкт постанови №11188 «Про перейменування окремих населених пунктів і районів» у другому читанні. За нього проголосували лише 208 народних депутатів за необхідних для ухвалення 226 голосів. Частина депутатів як протест стали блокувати трибуну, і керівники парламентських фракцій пішли на погоджувальну раду, яка як компроміс запропонувала із загального переліку міст, що підлягають перейменуванню, прибрати кілька і реєструвати їх окремими постановами. Того самого дня в Раду було внесено відкоригований проєкт постанови №12043 «Про перейменування окремих населених пунктів і районів», який парламент підтримав у цілому 281 голосом 19 вересня.

You may also like...