Инспектор ГАИ читателю УК: «Слишком много умных развелось»

Добрый день уважаемая редакция УК!! 

Добрый день уважаемая редакция УК!!

Вот отправил такое письмо в УГАИ в Харьковской области. Решил, и вам и читателям УК  будет интересно почитать. Со слов софорумчан-тавроводов ситуация абсолютно типичная для наших дорог. Думаю, что никаких последствий для инспектора не будет (может, еще и по голове погладят).  Как там говорил Луценко – за малейшую провинность – в участковые или увольнять? Ну-ну…

Начальнику УДАІ ГУМВС України
в Харківській області

 

Заява-скарга

Дійсним доповідаю, що 22 серпня 2009 року вранці я рухався на власному автомобілі у напрямку м.Богодухів – м.Полтава. Близько 07.00 в нас.пункті Колонтаїв мені було подано знак зупинитися інспектором ДАІ з нагрудним знаком АХ-0047 зі званням прапорщик. При цьому Правил дорожнього руху я не порушив.

На вимогу інспектора ДАІ я зупинив транспортний засіб і опустив бокове скло. Інспектор підійшов до автомобіля, побажав «Доброе утро» та пред’явив вимогу надати документи для перевірки.

На моє законне побажання до нього представитись, назвати свою посаду та прізвище отримав грубу відмову.
Я пред’явив інспектору роздруковані Постанову КМ України №341 від 14.04.1997 року та Наказ МВС №1111 від 13.11.2006 року, після цього знову попросив його представитись, а також повідомити причину зупинення мого транспортного засобу.
На це знову в грубій формі «Слишком много умных развелось» и «Опуститесь с небес на землю» отримав відмову. Я попросив дати можливість записати нагрудний знак інспектора ДАІ, після чого він почав затискати руками нагрудний знак і повернувся боком до мене.

Пізніше в процесі розмови інспектор сказав, що проводиться оперативна операція під назвою «Безпека руху – це життя».
Почувши назву оперативної операції (хоча і розуміючи, що сказане – ймовірно неправда, оскільки маю досвід та розумію причини, принципи й методику оперативних розробок), я передав документи на право управління ТЗ інспектору. Він висловив вимогу відкрити капот. Я відкрив капот та вийшов з машини.

Оглянувши підкапотний простір та звіривши номер кузову, інспектор почав знову мені грубити «Почему ты сразу не выходил из машины, слишком ты умный, пойдем в мою машину – там разберемся с тобой», при цьому не повертаючи мені документи. Я у ввічливій формі попросив інспектора не ображати мене, а також звертатися до мене на «Ви», як того вимагають нормативні документи і як я до нього звертаюся, оскільки ми з ним перебуваємо не в товариських, а в цивільно-правових відносинах (я – водій, він – інспектор ДАІ), тим більше, що я – офіцер.

У відповідь почув дослівно таке «Я только остановил тебя, сразу понял, что ты – офицер, у вас это на лбу у всех написано, всем вам офицерам мозги отбивают еще в училище». На моє попередження про можливу відповідальність за таку зухвалу і хамську поведінку почув у відповідь «А нас тут никто не слышит и не видит, езжай, козел». Після цього він віддав мені мої документи і так же боком, щоб не показати свій нагрудний знак, пішов до своєї машини.

В машині зі мною їхала моя дружина, котрій не можна хвилюватися і яка все це бачила і чула, тому отримала потужний стрес, що значно позначилося в цей день на її здоров’ї.

На відміну від законних функцій забезпечення безпеки руху, даний інспектор своїми незаконними діями створює небезпечні умови руху, оскільки завдає водіям та пасажирам нервовий стрес, що позначиться на управлінні ТЗ після спілкування з ним та може призвести до аварій на дорозі.

Отже, вищезазначений інспектор ДАІ грубо порушує основні нормативні документи, регламентуючі діяльність співробітників ДАІ, принижує честь та гідність учасників руху, тим самим завдаючи моральної шкоди водіям та значно принижуючи імідж співробітника МВС України.

Враховуючи вищевикладене, прошу Вас повідомити мене, чи дійсно проводилась в цей день в даному районі оперативна операція з відповідною назвою, та про вжиті заходи дисциплінарного характеру щодо вказаного інспектора. А також дуже прошу Вас провести відповідні заходи по вивченню підлеглими Вам інспекторами ДАІ своїх прав та обов’язків згідно нормативних документів.

З повагою,

28 серпня 2009 року

Читатель УК.

You may also like...